Våra tränare

Eva Sunnanväder
Eva bor på gården Rosentorp utanför Billinge. Tillsammans med sin sambo Johan driver hon företaget
SH Stables med utbildning och träning av både hästar och ryttare. Eva har tidigare jobbat för flera kända tävlingsryttare både i Sverige och i Tyskland och idag jobbar hon, förutom med det egna företaget, på Equipe.
Eva tävlar idag mest unghästar men har tidigare tävlat t.o.m svår hoppning 1.55 m. med segrar och
placeringar (bl.a placering i SM, NM) och hon har ridit EM som junior. Fina meriter som Unghäst-VM 3:a, Falsterbo 3:a och Breeders 1:a
Läs mer om Eva och SH Stables här.

Sofia Lindblad
Sofia bor tillsammans med sin sambo på deras gård Gunnaröd utanför Stockamöllan. Hon började sin ryttarkarriär med hoppning och fälttävlan på ponny, med ett DM-silver som största merit, och fortsatte sedan med samma grenar på stor häst där hon tävlade t.o.m 1.30 m. Numera är det övervägande dressyr för Sofias del och
hon tävlar t.o.m svår klass på sin häst Rapsodi. Sofia har tränat ekipage på olika nivåer i sju år och hon är
Msv C-domaraspirant. Vid sidan av hästarna driver Sofia en mindre redovisningsbyrå.
Läs mer om Sofia och Dressyrbyrån här.

Monica Pehrsson
Monica är auktoriserad C-tränare i dressyr. Hon håller träningar för både ponny- och hästekipage hemma på gården och ute på olika anläggningar i regionen. Hemma på gården finns det tillgång till ridhus 22x60 m samt grusbana 20x40 m. Monica har tävlat upp till Int I nivå. Hon tränar själv bl a för Jörgen Hvenegaard-Larsén. I sin träningsfilosofi anger Monica sitsen samt arbetet med att få en harmonisk häst som viktiga träningsdetaljer. Utöver sin tränarverksamhet har Monica även uppdrag som dressyrdomare.

Ditte Egholm Nielsen
Ditte är B-tränare och dressyrdomare t.o.m. S:t Georges i både Sverige och Danmark. Hon tränar/har tränat 50 SM-ekipage och 15 internationella ekipage. Hennes döttrar (som givetvis tränar för mamma) har båda vunnit SM (mer än en gång) och ridit i landslaget på ponny och äldsta dottern har ridit i landslaget både som junior och YR. Ditte tävlar själv framgångsrikt t.o.m. Grand Prix. Som person och tränare är hon glad, trevlig och mycket pedagogisk. Ditte välkomnar ryttare i alla åldrar och på alla nivåer, från nybörjare till elitryttare.